top of page
Oregana porkka-omena smoothie ja Oregana raparperi-mansikka smoothie kasviksien joukossa.

 Miten syntyi ajatus terveellisemmästä smoothiesta?

"Päätimme kehittää itse, mitä kaupan valikoimasta emme löytäneet."

Näistä ajatuksista tekoihin ja kohti terveellisempiä valintoja! Kahden ystävyksen, Mikan ja Samulin, tarina smoothiemestareiksi ja maukkaimpien kotimaisten välipalojen valmistajaksi.

oregana_smoothiemestarit_mika_ja_samuli.jpg
Oregana Oy:n perustajat ja smoothiemestarit Mika ja Samuli.

Halusimme kehittää terveellisemmät ja ravitsevat välipalat, jotka ovat helppoja arkihetkien herkkuja. 

Ajatus terveellisemmistä smoothieista alkoi hahmottumaan vuonna 2014, kun emme kauppareissulla löytäneet perheillemme sopivaa vähäsokerista välipalaa.

 

Ryhdyimme ajatuksista tekoihin, ja vuonna 2015 aloitimme kotikeittiössä erilaisten smoothiereseptien kehittäminen sekä yritysidean työstämisen yritysvalmennuksessa.

 

Poiketen kaupan nykyisestä valmissmoothievalikoimasta, halusimme keskittyä omissa smoothieissamme säilyttämään kasviksista ja hedelmistä saatavat tärkeät ravintoaineet ja ravitsevuuden, mutta vähentämään epäterveellisen sokerin määrää.

oregana_smoothiemestarit_mika_ja_samuli.jpg

Kehitimme herkulliset smoothiemakumme huolella ja siten, että säilytämme kasviksista ja hedelmistä saatavat tärkeät ravintoaineet ja ravitsevuuden.

Kajaanin Seppälän Impilinna, jossa sijaitsee Oreganan käyttämä tuotekehityskeittiö.

Perustimme Oregana Oy:n vuonna 2016. Samaisen vuoden alussa aloimme kehittämään ja testaamaan smoothiemakuja Impilinnan tuotekehityskeittiössä Kajaanin Seppälässä.

Täyteläisen maun lisäksi meille on tärkeää, että välipalamme edistävät hyvinvointiasi arjen keskellä. Panostimme valmistusprosessiin, jossa raaka-aineiden tärkeät ravintoaineet säilyvät lopputuotteeseen saakka. Ainutlaatuisen valmistustapamme ansiosta smoothieillamme on pitkä säilyvyys, mikä tekee niistä erinomaisia eväitä arjen joka tilanteeseen!

Alkuvuodesta 2018 saimme laboratoriotestit valmiiksi ja olimme maisteluryhmämme kanssa samaa mieltä siitä, että käsissämme on paras valmissmoothie. Niinpä pääsimme aloittelemaan myyntiä samaisen vuoden syksyllä.

oregana_smoothiemestarit_mika_ja_samuli.jpg
Oregana raparperi-mansikka smoothie lasipullossa aseteltuna kesäiseen nurmikkoon.

Uskomme kasviksien voimaan, jotka antavat smoothieillemme täyteläisen ja raikkaan maun - ilman lisättyä sokeria!

Nykyiset toimitilamme sijaitsevat Kainuun sydämessä, Kontiomäellä, jossa valmistamme käsityönä maukkaimmat kotimaiset smoothiet. Käytämme runsaasti laadukkaita kasviksia, hedelmiä sekä marjoja ja suosimme mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita.

 

Kaikki tuotteemme ovat täysin kasvispohjaisia, minkä ansiosta ne sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Mikä parasta, smoothiemme sisältävät vain luontaista sokeria, mikä tekee niistä terveellisempiä vaihtoehtoja verrattuna tavanomaisiin valmissmoothieihin! Kotimaisuuden lisäksi meille on tärkeää säilyttää ympäröivä kaunis luontomme. Kaikki tuotteemme pakataan 100% kierrätettäviin lasipulloihin ja metallikorkkeihin.

 

Olemme saavuttaneet jo paljon, mutta jatkamme kehitystä edelleen, jotta voisimme tarjota sinulle ainutlaatuisia makuelämyksiä ja terveellisemmän valinnan osaksi arkeasi. Herkullisia smoothiehetkiä!

Toivottavat smoothiemestarit

Mika & Samuli

Oregana Green pinaatti-omena smoothie lasipullossa.
Oregana Yellow ananas mango smoothie lasipullossa.

Herkulliset välipalat pullotettuina terveellisemmiksi makuelämyksiksi

Reseptien ja valmistuksen hienosäätö tekivät kehitystyöstä ajateltua pitemmän. Sanotaan, että hyvää kannattaa odottaa, mutta mepä halusimme kehittää parhaan! 

 

Työmme tuloksena Oregana-tuoteperheeseen kuuluvat seitsemän ainutlaatuista smoothiemakua ja uutuutena raikas jääteevaihtoehto. Tutustu ja valitse suosikkisi!

Maukkaimmat kotimaiset smoothiet ovat matkalla luoksesi

Kainuulaiset Oregana-smoothiet ja -jääteet ovat nyt saatavilla! Löydä herkullinen smoothie kartalta ja nappaa helppo välipala mukaasi lähimmältä jälleenmyyjältämme. Vaihtoehtoisesti voit verkkokaupastamme tilata smoothiet luoksesi minne tahansa päin Suomea.

bottom of page